Skip to main content

Alwine van Winsen

To Bee or Not to Bee

Rob van der Gaag

Serious Bee Distillers

Serious Bee Distillers is gevestigd in Schiedam, bekend om haar eeuwenoude traditie op het gebied van distillaten. De ambachtelijke microdistilleerderij wordt gerund door Rob van der Gaag en Alwine van Winsen. Rob is een Schiedammer in hart en nieren. Het distilleren zit hem in het bloed, zijn grootvader werkte als stoker bij Daniël Visser. Alwine stond in haar functie als voormalig directeur van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam jarenlang moutwijn te stoken in de museumbranderij. Alle dranken worden met veel zorg en passie volledig in eigen huis gemaakt, zelfs de honingalcohol, de rum en de moutwijn voor de jenever. We spreken dan ook van een ‘warme distillateur’.

Pure bijenhoning is de basis voor de honingdistillaten van Clutius & Clusius. Met deze distillaten is Serious Bee Distillers wereldwijd uniek. De dranken wordt internationaal gewaardeerd, dat blijkt uit de awards die er de afgelopen tijd behaald werden bij prestigieuze wedstrijden als de International Spirits Challenge en de Frankfurt International Trophy.

De opbrengsten van de verkopen zet Serious Bee Distillers in om het bijenproject van Stichting BeeSerious te ondersteunen.

Interesse gekregen in Serious Bee Distillers?

Bent u slijter of horeca-ondernemer en heeft u interesse in onze dranken? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Contact ons

Stoken voor de bijen bij BinnensteBuiten