Bekijk hier al onze producten
In totaal won Serious Bee Distillers de afgelopen drie jaar 12 internationale awards. Dat is een prestatie om trots op te zijn!
Waarom Clutius & Clusius?
Van bij tot borrel
De distillaten van Serious Bee Distillers worden van bij tot borrel in eigen huis gemaakt. We beginnen met het opzetten van mede, zodat er door vergisting alcohol wordt verkregen. Dit proces is te vergelijken met de vergisting van wijn. Alleen met honing als basis, in plaats van druiven.
Clutius & Clusius 'Pearl Noble Xeres'
Het zuivere distillaat, volledig op honingbasis. Deels gerijpt op nieuw Frans eiken en deels op sherryhout. Prachtige verfijnde en intensieve aroma’s, veredeld met zorgvuldig gekozen houtsoorten, waarbij de honingbasis verrassend mooi overeind blijft. Met 50 procent alcohol. Naar smaak eventueel een druppeltje water toevoegen om de aroma’s te ontsluiten. De opbrengst van iedere fles Pearl Noble Xeres komt ten goede aan de bijen.
Onze mede:
Finest Mead
Serious Bee Distillers is een microdistillateur. We leggen de lat voor onszelf hoog en garanderen pure, ambachtelijke kwaliteit. We zijn helemaal ingericht op het vervaardigen van kleine, unieke batches drank. Dat kan uiteraard ook een gin of een jenever zijn, of zelfs een rum. We maken zelfs voor een aantal imkers mede van hun eigen honing. Hoe lekkerder de honing, hoe beter het rsultaat! Inmiddels hebben verschillende opdrachtgevers hun weg al naar onze distilleerderij gevonden. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden. We denken graag mee.
Mede: honingdrank, 4 letters
Mensen die wel eens van mede gehoord hebben zijn vaak puzzelaars. Of bezoekers van Fantasy-events en reënactment-events. Zodra er iets middeleeuws nagebootst moet worden, is er mede in beeld. Maar wat is mede eigenlijk?
Waar wijn ontstaat uit druiven die een vergistingsproces hebben ondergaan, wordt bij mede honing als basis genomen voor de vergisting. Dit proces duurt maanden! Imkers die mede maken, voegen vaak extra ingrediënten toe, zoals kruiden en specerijen. Serious Bee Distillers gebruikt zelfgemaakte mede als basis voor haar distillaten. Maar er worden ook verschillende soorten mede gemaakt om lekker zo te drinken. Heerlijk als dessertwijn, of in plaats van een glas port, met een kaasje, een nootje of een vijgenbroodje.
Mede: de Godendrank
De Griekse Goden op de Olympus dronken mede. Naar verluidt dankten zij hun onsterfelijkheid aan de helende en zuiverende werking van honing. Totdat Dionyssos geboren werd, die introduceerde de wijndruif en de wijn bij de Goden. Het was de mede die kennis en wijsheid bracht aan Odin, de oppergod van de Vikingen.
Mede: minstens 8000 jaar oud
Het alleroudste ‘wijn’ concept ter wereld. Niet meer en niet minder. Dat is mede, wijn met honing als basis, in plaats van druiven. Mede werd gedronken van Ethiopië tot Scandinavië. Het werd zowel warm als koud gedronken.