Skip to main content

Bekijk hier al onze producten

Al onze producten zijn met veel liefde voor de bijen puur ambachtelijk en in eigen huis ontwikkeld. Omdat er alleen gewerkt wordt met natuurlijk producten, kan het voorkomen dat de ene batch in smaak of kleur minimaal afwijkt van de andere. Ook het bottelen en etiketteren wordt met de hand gedaan. De batches zijn altijd klein en daardoor zeer exclusief.

IN TOTAAL WON SERIOUS BEE DISTILLERS DE AFGELOPEN VIER JAAR 16 INTERNATIONALE AWARDS. DAT IS EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN!

Serious Bee Pearl 70 cl

MEAD BRANDY, Pearl

Verkrijgbaar in flessen van
70 cl, 35 cl en 50 ml.

Meer info
Serious Bee Amber 70 cl

MEAD BRANDY, Amber

Verkrijgbaar in flessen van
70 cl, 35 cl en 50 ml.

Meer info
Serious Bee Prince of Orange 70 cl

MEAD BRANDY, Prince of Orange

Verkrijgbaar in flessen van
70 cl, 35 cl en 50 ml.

Meer info

MEAD BRANDY, Pearl Noble Xeres

Verkrijgbaar in flessen van
70 cl, 35 cl en 50 ml.

Meer info

Serious Bee
Gin

Verkrijgbaar in bijzondere honingraatflessen van 50 cl.

Meer info
Serious Bee Rum

Serious Bee
Rum

Verkrijgbaar in flessen van
50 cl.

Meer info

GINCITYGIN

Verkrijgbaar in robuuste zwarte fles van 70 cl.

Meer info
Janse Oude Klare

Janse Oude Klare

Verkrijgbaar in flessen van 50 cl. en miniflesjes van 50 ml.

Meer info

Black Nazareth No.3

Verkrijgbaar in stoere zwarte kruik van 50 cl.

Meer info

SERIOUS BEE MALTWINE GENEVER T12

Verkrijgbaar in zeer kleine exclusieve batch van genummerde flessen van 0,35 l

Meer info

SLOE GIN

Verkrijgbaar in flessen van 35 cl.

Meer info

OUDE ZEEHELDEN JENEVER

Verkrijgbaar in flessen van 0,7 l

Meer info

Waarom Clutius & Clusius?

Serious Bee Prince of Orange-silver

Van bij tot borrel

De distillaten van Serious Bee Distillers worden van bij tot borrel in eigen huis gemaakt. We beginnen met het opzetten van mede, zodat er door vergisting alcohol wordt verkregen. Dit proces is te vergelijken met de vergisting van wijn. Alleen met honing als basis, in plaats van druiven.

Clutius & Clusius 'Pearl Noble Xeres'

Het zuivere distillaat, volledig op honingbasis. Deels gerijpt op nieuw Frans eiken en deels op sherryhout. Prachtige verfijnde en intensieve aroma’s, veredeld met zorgvuldig gekozen houtsoorten, waarbij de honingbasis verrassend mooi overeind blijft. Met 50 procent alcohol. Naar smaak eventueel een druppeltje water toevoegen om de aroma’s te ontsluiten. De opbrengst van iedere fles Pearl Noble Xeres komt ten goede aan de bijen.

Serious Bee Pearl Noble Xeres 35

Onze mede:
Finest Mead

Serious Bee Distillers is een microdistillateur. We leggen de lat voor onszelf hoog en garanderen pure, ambachtelijke kwaliteit. We zijn helemaal ingericht op het vervaardigen van kleine, unieke batches drank. Dat kan uiteraard ook een gin of een jenever zijn, of zelfs een rum. We maken zelfs voor een aantal imkers mede van hun eigen honing. Hoe lekkerder de honing, hoe beter het rsultaat! Inmiddels hebben verschillende opdrachtgevers hun weg al naar onze distilleerderij gevonden. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden. We denken graag mee.

Finest mead, Mild and Traditional

Verkrijgbaar in flessen van
50 cl.

Meer info
Serious Bee Mead Herbs and Spices

Finest mead, Herbs and Spices

Verkrijgbaar in flessen van
50 cl.

Meer info
Serious Bee Mead Peppers and Spices

Finest mead, Peppers and Spices

Verkrijgbaar in flessen van
50 cl.

Meer info
Serious Bee Mead Rotterdam

Finest mead, Rotterdam

Verkrijgbaar in flessen van
50 cl.

Meer info

Mede: honingdrank, 4 letters

Mensen die wel eens van mede gehoord hebben zijn vaak puzzelaars. Of bezoekers van Fantasy-events en reënactment-events. Zodra er iets middeleeuws nagebootst moet worden, is er mede in beeld. Maar wat is mede eigenlijk?

Waar wijn ontstaat uit druiven die een vergistingsproces hebben ondergaan, wordt bij mede honing als basis genomen voor de vergisting. Dit proces duurt maanden! Imkers die mede maken, voegen vaak extra ingrediënten toe, zoals kruiden en specerijen. Serious Bee Distillers gebruikt zelfgemaakte mede als basis voor haar distillaten. Maar er worden ook verschillende soorten mede gemaakt om lekker zo te drinken. Heerlijk als dessertwijn, of in plaats van een glas port, met een kaasje, een nootje of een vijgenbroodje.

Mede: de Godendrank

De Griekse Goden op de Olympus dronken mede. Naar verluidt dankten zij hun onsterfelijkheid aan de helende en zuiverende werking van honing. Totdat Dionyssos geboren werd, die introduceerde de wijndruif en de wijn bij de Goden. Het was de mede die kennis en wijsheid bracht aan Odin, de oppergod van de Vikingen.

Mede: minstens 8000 jaar oud

Het alleroudste ‘wijn’ concept ter wereld. Niet meer en niet minder. Dat is mede, wijn met honing als basis, in plaats van druiven. Mede werd gedronken van Ethiopië tot Scandinavië. Het werd zowel warm als koud gedronken.