Over ons

Over ons

Onze ‘mead brandy’ is puur, uniek en gemaakt met 100% eigen honingdistillaat

Clutius & Clusius beschreven in hun correspondentie tijdens de 80-jarige oorlog hoe je mede distilleert. Deze correspondentie werd vastgelegd in het boekje ‘Van de Byen’, uitgegeven door Theodorus Clutius in 1597.

Theodorus Clutius was apotheker, beroemd om zijn grote kennis van geneeskrachtige kruiden en bijen. Hij was bovendien huisapotheker van Willem van Oranje, onze ‘Vader des Vaderlands’.
Carolus Clusius was een internationaal beroemde ‘botanist’ (plantkundige) en professor aan de pas opgerichte Leidsche Universiteit. Clusius introduceerde de tulpenbol en de aardappel in Nederland. Samen richtten Clutius & Clusius de Hortus Botanicus in. De eerste botanische tuin buiten Italië.

Sinds de introductie van suiker in ons land, begonnen we honing en haar vele toepassingen uit het oog te verliezen, tot het moment dat we de bijen zelfs bijna helemaal vergeten waren.
De afgelopen tijd is het echter pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk bijen zijn voor de wereld en het voortbestaan van de mensheid.

Do your duty: Drink the booze, save the bees

Met Stichting BeeSerious wordt gewerkt aan een groot bijenproject in Zuid-Holland met (wetenschappelijke) samenwerkingen in binnen- en buitenland. De gezondheid van de bijen is daarbij onze belangrijkste prioriteit. De verkopen van de dranken uit de distilleerderij van Serious Bee Distillers maken het mede mogelijk de exploitatie van dit project te kunnen betalen. Kijk op beeserious.nl voor meer informatie.

Over ons