Mede: de basis van onze distillaten

Mede: de basis van onze distillaten

Van bij tot borrel

De distillaten van Serious Bee Distillers worden van bij tot borrel in eigen huis gemaakt. We beginnen met het opzetten van mede, zodat er door vergisting alcohol wordt verkregen. Dit proces is te vergelijken met de vergisting van wijn. Alleen met honing als basis, in plaats van druiven. Eeuwen geleden, toen honing nog onze belangrijkste zoetstof was en wijn erg duur en exotisch, dronken veel mensen mede.

Mede: honingdrank, 4 letters

Mensen die wel eens van mede gehoord hebben zijn vaak puzzelaars. Of bezoekers van Fantasy-events en reënactment-events. Zodra er iets middeleeuws nagebootst moet worden, is er mede in beeld. Maar wat is mede eigenlijk?
Waar wijn ontstaat uit druiven die een vergistingsproces hebben ondergaan, wordt bij mede honing als basis genomen voor de vergisting. Dit proces duurt maanden! Imkers die mede maken, voegen vaak extra ingrediënten toe, zoals kruiden en specerijen. Serious Bee Distillers gebruikt zelfgemaakte mede als basis voor haar distillaten. Maar er worden ook verschillende soorten mede gemaakt om lekker zo te drinken. Heerlijk als dessertwijn, of in plaats van een glas port, met een kaasje, een nootje of een vijgenbroodje.

Mede: de Godendrank

De Griekse Goden op de Olympus dronken mede. Naar verluidt dankten zij hun onsterfelijkheid aan de helende en zuiverende werking van honing. Totdat Dionyssos geboren werd, die introduceerde de wijndruif en de wijn bij de Goden.
Het was de mede die kennis en wijsheid bracht aan Odin, de oppergod van de Vikingen.

Mede: minstens 8000 jaar oud

Het alleroudste ‘wijn’ concept ter wereld. Niet meer en niet minder. Dat is mede, wijn met honing als basis, in plaats van druiven. Mede werd gedronken van Ethiopië tot Scandinavië. Het werd zowel warm als koud gedronken.

Mede kopen

Kijk op de PRODUCTEN pagina voor een overzicht van onze Clutius & Clusius medevarianten. Wilt u uw eigen mede door ons laten ontwikkelen? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.